Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

divendres, 9 de setembre de 2011

Manifest per ser llegit a les concentracions del 12 de setembre

El proper dilluns 12 de setembre, a les 19 h, hi haurà concentracions arreu de  Catalunya amb l’objectiu de refermar el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa. Des de Somescola.cat facilitem una versió abreujada del manifest que a dia d'avui ja suma més de 26.000 adhesions. Esperem que pugui llegir-se simultàniament a centenars de punts del nostre país. Vegeu-lo a continuació o descarregeu-vos-el des d'aquí:EXTRACTE DEL MANIFEST DE SOMESCOLA.CATEl Tribunal Suprem espanyol ha dictat tres sentències que qüestionen el català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya, ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb una interlocutòria en forma d’ultimàtum. Aquest fet atempta clarament contra el model d’escola catalana, un model que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys.
La immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular a les aules garanteix el coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya i ha estat objecte de reconeixement per part de diverses institucions europees i internacionals.
Aquest model educatiu ha contribuït a pal•liar el greu desequilibri que viu el català, llengua pròpia de Catalunya, respecte del castellà, en diferents àmbits, alhora que s’ha demostrat eficaç en l’acollida i la inclusió social dels infants i joves dels darrers moviments immigratoris, tot contribuint a mantenir la cohesió dels nostres pobles i ciutats.
Les persones, entitats i centres educatius agrupats en la plataforma Somescola.cat


SUBRATLLEM:


Que l’ensenyament en català, mitjançant la immersió lingüística, ha de continuar essent un dels principals actius per aconseguir una societat cohesionada, en què no hi hagi separació entre comunitats ni discriminacions de cap mena.
Que cal reforçar el model d’escola catalana i millorar la seva qualitat, per tal de garantir un bon coneixement de les llengües oficials que possibiliti l’ús del català en tots els àmbits socials, econòmics i culturals.


EN CONSEQÜÈNCIA:


Rebutgem les sentències del Tribunal Suprem espanyol i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’escola catalana, així com les demandes que les han inspirades.

Fem una crida a continuar reforçant el model d’escola catalana i a lluitar amb tots els mitjans democràtics per no posar en perill la cultura i la cohesió social de Catalunya.

Animem les persones, les entitats i tota la comunitat educativa a comprometre’s de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.
 

Recursos:

En aquests enllaços trobareu els materials de Somescola.cat amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català'. Somescola.cat fa una crida a penjar-ho a tots els centres escolars el dia 12 de setembre. Feu-ho córrer!

Feu clic aquí per descarregar-vos els materials:

CARTELL (DinaA3)
LONA (3m. x 1m.)
ADHESIU (10 cm. x 7 cm.)