Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

divendres, 8 de març del 2013

#7M Enllaçats per la llengua al País Valencià

Campanya Enllaçats per la llengua: el País Valencià abraça els centres educatius en un gest de defensa de l’ensenyament en valencià i de qualitat

CEIP Jaume I - Cataroja
el 7 de març al matí les comunitats educatives de les universitats públiques valencianes i dels instituts han abraçat simbòlicament els seus centres. Més tard, a la vesprada, a l'eixida de les escoles, l'alumnat, els pares, les mares i el professorat han fet el mateix arreu del País Valencià.

Ha estat la primera acció de la campanya "Enllaçats per la llengua", integrada per 18 entitats valencianes: CONFEDERACIÓ GONÇAL ANAYA, FAPA ENRIC VALOR, FAPA PENYAGOLSA, FAPA VALÈNCIA, FE CCOO PV, STEPV, FETE UGT PV, BEA, CAMPUS JOVE, CONTRACORRENT, SEPC, COS, ACPV, CA REVOLTA, ENDAVANT, ESCOLA VALENCIANA - FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS PER LA LLENGUA , SOCIETAT CORAL EL MICALET, EL TEMPIR D'ELX.

CEIP Malva-rosa - València

Segons Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana i un dels portaveus de la campanya "aquesta és la nostra resposta col•lectiva i cívica als atacs per degoteig que tant el Ministeri d'Educació com de la Conselleria d'Educació, estan fent respecte als programes d'ensenyament en valencià". Així mateix, Vicent Moreno ha explicitat que "lamentem profundament que la Conselleria d'Educació estiga entrebancant el que s'aprova als Consells Escolars dels centres".
En una declaracions feta ahir per la Consellera d'Educació, afirmava que "el canvi de línies s'aplicarà a Primària i vull dir que es va a acomplir el Decret, perquè el Decret està per a acomplir-se". No obstant, al Decret de plurilingüisme no s'especifica res sobre una moratòria fins a 2015-2016 per a l'aplicació de canvis de programes a partir de Primària. Per tant, cal esperar com resol la Conselleria d'Educació les peticions que molts centres acaben de fer sol•licitant un canvi a Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Valencià per al pròxim curs 2013-2014.
"Totes les actuacions apunten a què la Conselleria d'Educació està buscant estratègies per entrebancar el màxim possible els canvis de programes d'ensenyament als centres i en definitiva, entrebanca l'establiment de programes plurilingües en valencià allà on se sol•liciten", han comentat els representants d'Enllaçats per la llengua.
D'altra banda, les abraçades de hui han servit també per exigir a la Conselleria d'Educació, que acate les sentències. Des de la Conselleria d'Educació ja es va declarar públicament el 18 de febrer, quan es va fer pública la resolució a favor de l'ensenyament en valencià per a l'escola Rei en Jaume de Xirivella, que acataria la sentència del TSJ.


Més fotografies de la jornada
La notícia a la web d'Escola Valenciana
La notícia a vilaweb