Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dilluns, 11 de març del 2013

Mallorca s'enllaça per la llengua pròpia


  • La societat civil tornà a sortir al carrer en defensa de la llengua i la cultura pròpies
Pancarta en defensa de la llengua davant el Consolat de Mar, seu del Govern autonòmic.

Pancarta en defensa de la llengua davant el Consolat de Mar, seu del Govern autonòmic.

La societat civil tornà a sortir al carrer en defensa de la llengua i la cultura pròpies. Devers 300 persones es concentraren aquest dissabte dematí davant el Consolat de Mar de Palma per protestar contra els atacs dels governs del PP al català en la primera jornada unitària organitzada arreu dels Països Catalans.



Abans es reuní de manera extraoficial el Consell Social de la Llengua, que acordà programar accions de resposta contra els atacs. L'acte fou presidit, de manera honorífica, per la filòloga Aina Moll, qui va fer una crida a la necessitat de normalitzar l'ús social de la llengua catalana. Per la seva banda, Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear, passà llista als atacs que havia sofert el català els darrers temps als àmbits de les administracions públiques, els mitjans de comunicació i l'educació. Es proposà i acceptà  demanar al Govern de les Illes la convocatòria del Consell Social de la Llengua Catalana, el qual no s'ha convocat d'ençà l’arribada de José Ramón Bauzá a la presidència del Govern.



Per part de CCOO hi assistiren Francesc Mellado, secretari de Comunicació de la Confederació d'Illes, i Toni Baos, secretari general de la Federació d'Ensenyament. Baos defensà com a prioritari la necessitat de l'aplicació del model d’immersió lingüística.



Un cop finalitzada la reunió, els assistents es varen dirigir a la concentració a les portes del Consolat de Mar, on, dins el marc de les actuacions concretades a diferents territoris de parla catalana i amb el lema "Enllaçats per la llengua", els manifestantses començaren a reunir-se al voltant de les 12.30 hores.



Aina Moll fou l'encarregada de llegir el manifest unitari, en el qual es refermà la lluita per aconseguir "els plens drets lingüístics i el dret irrefutable a poder viure plenament en la llengua pròpia d'aquest país". 

Mallorca s'enllaça per la llengua pròpia