Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dijous, 11 d’abril del 2013

Escola en català: Una sentència sorprenent i injusta #siunsolalumnehodemana


Una sentència sorprenent i injusta

LA SENTÈNCIA DEL TSJC QUE OBLIGA A TOT EL GRUP A REBRE LA CLASSE EN CASTELLÀ SI UN ALUMNE LA DEMANA ÉS INJUSTA AMB LA MAJORIA


CCOO manifesta una vegada més la necessitat d’aturar l’agressió permanent que significa pels centres educatius de Catalunya haver de justificar de manera reiterada les més que demostrades bones pràctiques eductives i l’eficàcia del sistema d’escola catalana.

L’escola catalana ha de garantir per tot l’alumnat l’accés al coneixement i domini de l’ús del català com un dret de ciutadania.

Les veus clares dels tècnics, professionals de l’educació, lingüistes i acadèmics han demostrat reiteradament la bondat i eficàcia del model.

És una greu irresponsabilitat i una fragant injustícia fer prevaldre criteris de molts pocs per imposar-ho a les majories

NO s’entén de cap manera que la demanda d’una família pugui condicionar i obligar a la immensa majoria.

Més encara quan l’actual model garanteix per tot l’alumnat l’aprenentatge, el domini i ús quotidià de la llengua castellana i catalana.

CCOO reitera la voluntat de defensar amb fermesa, el model d’escola catalana per garantir la cohesió social i el drets de tota la ciutadania.



Per un país de tots, l'escola en català