Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dijous, 14 de novembre del 2013

La Plataforma en defensa de la Universitat Pública pel manteniment de RTVV

  • Per una ràdio i televisió públiques, en valencià, de qualitat i plurals. Per la depuració immediata de responsabilitats. #RTVV no es tanca
Companyes i companys, com ja sabeu el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha anunciat el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) amb l'argument que no pot acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia que declarà nul l'ERO imposat a la corporació ara fa un any i que ha comportat l'acomiadament de més d'un miler de treballadores i treballadors.

Denunciem el cinisme amb què el president Fabra ha justificat el futur tancament de RTVV, sobretot en condicionar l’existència de l’ens públic al manteniment de les escoles i hospitals, quan només les retallades en educació han suposat l'acomiadament de milers de docents interins.

El Consell és l'únic responsable de la manipulació informativa que ha derivat en una progressiva pèrdua d'audiència, i d'una gestió econòmica nefasta des de fa 18 anys. Així, des que l'ens autonòmic és dirigit pel PP el deute ha passat de 32 a 1.100 milions d'euros.

Si les universitats públiques pateixen polítiques dirigides a minvar la qualitat de la docència i la investigació, i a mitjà termini buidar les aules, el tancament de RTVV respon a la mateixa estratègia de degradació sistemàtica dels serveis públics amb l'objectiu de desmantellar-los i/o privatitzar-los.

Des de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública volem manifestar la nostra solidaritat amb la plantilla de l'ens públic i donem suport a totes les accions convocades pel Comitè d'Empresa de RTVV i animem la comunitat universitària a participar en la defensa d'una ràdio i televisió que són nostres, de totes les valencianes i valencians.

Per una ràdio i televisió públiques, en valencià, de qualitat i plurals.
Per la depuració immediata de responsabilitats.
#RTVV no es tanca