Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

divendres, 13 de juny del 2014

CCOO PV promou la ILP en defensa d’un servei públic de ràdio i televisió en valencià

El sindicat desenvolupa la campanya de la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular. CCOO PV recollirà les signatures de les persones que vulguen participar en aquest procés, que reclama el dret del poble valencià a rebre idees i informació en llengua pròpia a través de mitjans de comunicació públics.
Cartell campanya.
Cartell campanya.
Una vintena de personalitats valencianes de diversos àmbits socials i geogràfics integren la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per un servei públic de ràdio i televisió en valencià. El text reivindica el dret col•lectiu del poble valencià a rebre i comunicar idees i informació en llengua pròpia a través de mitjans de comunicació públics. A més, la ILP constata que, després del tall de les emissions de RTVV, la valenciana és l’única CA amb llengua pròpia que no disposa de mitjans públics per a la seua difusió. 

Segons la Carta europea de llengües regionals o minoritàries subscrita per Espanya, els poders públics han de garantir la creació d’almenys una ràdio i una TV en les llengües protegides per aquesta carta, com el valencià.

Després de la presentació d’aquesta ILP, el passat 25 de febrer a València, s’obri un termini de 4 mesos, ampliables a 6, per aconseguir un mínim de 50.000 signatures de suport de valencians i valencianes. A continuació les Corts s’hauran de pronunciar sobre la Llei.

L’elaboració d’aquesta ILP ha disposat de l’impuls inicial del Comité d’Empresa de RTVV i són ja desenes les entitats valencianes de tot tipus que han mostrat la seua predisposició a col•laborar i participar en la campanya de recollida de signatures. Entre aquestes, CCOO PV, que actua com a organització fedatària i posa a disposició de la campanya tots els seus locals per a recollir les signatures dels ciutadans i les ciutadanes.



Documents relacionats