Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dissabte, 17 d’agost del 2013

El LAPAO arriba al Constitucional

63 diputats hi presentaran avui 13 d'agost un recurs d’inconstitucionalitatEls partits de l'oposició a les Corts aragoneses –PSOE, CHA i IU– presentaran avui davant el Tribunal Constitucional un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei de llengües de l'Aragó. La llei, aprovada amb els vots del Partit Popular, i el PAR (Partit Aragonès Regionalista) va canviar la denominació del català que es parla a la Franja per el de "llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental", LAPAO.
D'aquesta manera es compleix l'anunci fet per aquestes formacions el 29 de juliol, quan van assegurar que la llei anomenada ‘d'ús, protecció i promoció de les llengües i modalitats lingüístiques d'Aragó’ "no és només un disbarat, sinó que a més s'ha convertit en la riota dins i fora de la Comunitat en no cridar pel seu nom l'aragonès i el català", ha dit Chesús Yuste, diputat al Congrés per L'Esquerra Plural.



El recurs, que es presentarà aquest dimarts amb el suport de 63 diputats, 13 més dels 50 que exigeix la llei per poder acudir al Tribunal Constitucional. El recurs compta amb el suport de representants d'ERC i CiU. En l'elaboració del recurs hi ha participat un equip de la Universitat de Saragossa, format per professors de dret administratiu i constitucional, i presidit per Ángel Garcés.


Garcés creu que el recurs té moltes probabilitats de ser admès a tràmit pel Tribunal Constitucional, tot i que probablement la resolució trigarà almenys uns deu anys.