Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dimecres, 25 de setembre del 2013

FE CCOO PV: Pels drets socials i lingüístics #XarxaSolidaritat amb el professorat de les IIles Balears

Resolució de la Comissió Executiva FE CCOO PV

  • Pels drets socials i lingüístics #XarxaSolidaritat amb el professorat de les IIles Balears


Solidaritat Illes


Des de la comissió executiva de la Federació d’Ensenyament de CCOO PV volem manifestar el nostre suport a la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses davant la situació de vaga indefinida convocada per les organitzacions representatives de mestres i professorat de les escoles
públiques i concertades contra la política lingüística del govern Bauzá. Volem expressar especialment la nostra solidaritat amb els directors expedientats, que han estat les primeres víctimes de l’obsessió del govern del PP contra la nostra llengua. La nostra posició no és només una qüestió de solidaritat davant aquests abusos, sinó que creiem que les agressions a la nostra llengua, es produeixin on es produeixin, afecten tota la comunitat lingüística, perquè intenten trossejar el català com a llengua comuna amb la intenció d’afeblir-lo i evitar la cohesió social en els diferents territoris. Per tant, ens pertoca també, des del País Valencià, sortir a la palestra per defensar-lo.

L’aprovació del Decret de tractament integral de llengües (TIL) suposa un atac al català com llengua vehicular i pròpia del sistema educatiu. Sota l’excusa de la introducció de l’anglès, es vol desplaçar la llengua pròpia i tirar per terra els avenços en la normalització lingüística que ha tingut el seu puntal en l’educació. Malgrat que davant els recursos legals presentats per a preservar la qualitat del sistema educatiu, el Decret ha estat suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, el Govern de Bauzá s’entesta a aplicar-lo per la via fraudulenta d’aprovar un decret llei amb caràcter d’urgència. El català com a llengua d’aprenentatge a les Illes mai no ha dividit l’escola, tot al contrari, fins i tot quan el govern Bauzá va voler preguntar les famílies intentant afavorir el castellà com a llengua vehicular es va trobar amb una resposta contundent en defensa del català a l’escola i de l’increment d’experiències d’escoles en català a totes les Illes.

Per això des de la FE CCOO PV resolem exigir, solidàriament amb la FE CCOO IB, al Govern Balear que acate la decisió del TSJB i fem una crida a la ciutadania per tal que es mobilitze en defensa dels drets lingüístics i educatius. Recolzem les mobilitzacions convocades fins que la Conselleria done viabilitat a la negociació per pactar totes  les mesures laborals que es desprenen de l’aplicació del TIL i que ha suspès cautelarment el TSJB. Igualment, donem suport a la mobilització convocada per la FE CCOO IB i altres organitzacions.

Les CCOO destaquem a més a més que l’accés a l’educació és un dret fonamental de tota la ciutadania i que tant aquest atac com les retallades i les contrareformes educatives que s’estan escometent des dels governs autonòmics i estatal mereixen i necessiten una resposta clara i contundent que les ature i ens torne un model d’escola amb respecte i construcció dels drets humans, de la nostra cultura, de la participació democràtica i accessible i eficaç per a tothom.

A Catalunya, a les Illes i al País Valencià totes i tots som directors, som educació, som ciutadania, som escola i fem #XarxaSolidaritat.