Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dijous, 5 de desembre de 2013

ACPV, CCOO PV, UGT PV i les seues federacions d’ensenyament reten homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés


  • La commemoració serà a l’edifici OCCC el 9 de desembre a les 19h i comptarà amb la participació de Jaume Pérez Montaner, especialista en l’obra d’Estellés, i Carmina Andrés, filla del poeta.
Vicent Andrés Estellés. Cartell
Vicent Andrés Estellés. Cartell
L’acte titulat “Homenatge a Estellés del món del treball” ha estat organitzat per Acció Cultural del País Valencià i per les confederacions de CCOO PV i UGT PV amb motiu de la cloenda de l’any dedicat al poeta de Burjassot ja que s’han complit 20 anys des que ens va deixar. El tema de l’homenatge ha estat escollit per l’especial importància i significació que l’autor té per al País Valencià i per a la nostra llengua. Les organitzacions sindicals valoren a més que la poesia d’Estellés ha estat valorada com la veu del poble i el poble viu del fruit del seu treball i per aquests motius s’ha escollit aqueix títol per a l’acte i comptarà amb la participació de persones dedicades a la defensa dels drets laborals de treballadores i treballadors que llegiran versos del poeta relacionats amb aquest món del treball i de la lluita per la defensa dels drets de la classe treballadora.

La jornada que se celebrarà el proper dilluns 9 de desembre a les 19h comptarà amb la intervenció de Jaume Pérez Montaner, especialista en l’obra del poeta de Burjassot; i també la participació de Carmina Andrés, filla del poeta. L’acte serà presentat i moderat per Reis Juan, presentadora i treballadora de RTVV. Amb aquesta elecció les organitzacions convocants volen destacar l’alt nivell professional de les persones treballadores de la televisió pública i el seu suport a la lluita perquè no es perga un mitjà de comunicació institucional, estatutari i necessari per a la defensa de la llengua del poble valencià.

També hi participen la Coral Lleonard Giner que interpretarà cançons que musiquen versos del poeta, la Muixeranga de València i el grup de dolçaines i tabals Estrela Roja de Benimaclet.

Aquest homenatge compta a més amb el suport de la Federacions d’Ensenyament de CCOO PV i d’UGT PV atés l’alt valor que des d’aquestes dues organitzacions se li atorga al dret a una educació en valencià i la necessitat de promocionar l’ús de la nostra llengua i cultura en l’àmbit educatiu.

Poesia de la classe treballadora, expressió cultural de la veu d’un poble i promoció i defensa de la llengua dels valencians són per tant els objectius perseguits per ACPV, UGT PV i CCOO PV amb aquest acte que serà d’entrada lliure i que volen compartir amb tota la ciutadania que se senta empentada a manifestar la seua estima per un dels més grans poetes de la llengua catalana.

Documents relacionats