Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dimarts, 17 de desembre del 2013

#XarxaSolidaritat convoca a la mobilització i llança una campanya de solidaritat

La #XarxaSolidaritat formada per les Federacions d’Educació de les CC.OO del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears crida a la solidaritat amb la comunitat educativa de Xàtiva i en particular amb mestres i alumnat del Col•legi Públic expedientat.
#XarxaSolidaritat amb el CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva
#XarxaSolidaritat amb el CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva
El passat 4 de desembre en el transcurs de la inauguració del Convent de Sant Doménech de Xàtiva per part del president de la Generalitat Alberto Fabra, un grup de xiquets i xiquetes del Col•legi Públic Taquígraf Martí van demanar la volta de Canal 9 des del pati de l'escola.

Aquests fets espontanis han suposat l'obertura d'un expedient al Col•legi en un acte d'irresponsabilitat i en un intent d'intimidació i coacció de la Conselleria d'Educació.

Compartim la demanda dels xiquets i xiquetes, doncs entenem que el tancament de RTVV és una agressió al poble valencià, al qual es priva de la ràdio i la televisió que parlen en la llengua pròpia d’este poble i d’un dels principals instruments de vertebració i cohesió territorial.

Demanem un canvi total d'actitud per part de l'Administració. Ha d'escoltar el clam del carrer o enfrontar-se a un fort rebuig social. Exigim l'arxiu immediat de l'expedient obert al Col•legi Taquígraf Marti per la protesta infantil contra el tancament de RTVV davant el President de la Generalitat Valenciana.

Per tal de mostrar aquesta solidaritat, encetem una campanya de solidaritat i denuncia que inclou informació a les nostres webs, cartells i una iniciativa a Change.org: Maria José Català, Consellera d'Educació: Arxiva l'expedient obert al Col•legi Taquígraf Marti de Xàtiva. La FE CCOO PV treballarà al si de la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic del País Valencià per a convocar unitàriament a la mobilització en els pròxims dies. Així mateix cridem a la ciutadania a participar a les convocatòries i iniciatives que proposen des de les diverses plataformes comarcals en solidaritat amb el Col•legi Taquígraf Martí de Xàtiva i en defensa de la llibertat d’expressió.