Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dimarts, 8 de gener del 2013

Illes Balears: La FECCOO crida a la desobediència pacífica

La FECCOO de les Illes crida a la desobediència pacífica
Aquest esborrany (el segon), que entenem com el nostre particular regalet de Reis, provoca que facem una crida a la desobediència pacífica del nostre col·lectiu ja que suposa un atac directe a la nostra llibertat de càtedra (protegida constitucionalment) i d'expressió.
http://www.caib.es/govern/archivo.do?id=1365057 Aquest és el link al segon esborrany

Nosaltres els docents som un dels col·lectius amb capacitat per salvaguardar i difondre la nostra cultura i els seus símbols en són una part principal.Aquest segon esborrany ja no deixa lloc al dubte, com bé afirmava la regidora del PP de l'ajuntament de Valldemossa, Ana Redondo. 

Ataca directament a l'us de les llaçades com a símbol cultural. I es dirigeix d'una forma molt especifica cap a l'Educació.Aquest nou esborrany requereix l'autorització de la Conselleria d’Educació per a què els centres educatius facin un ús lliure de les seves façanes. I ens demanam: no és el director/a la figura de la Conselleria que s'encarrega d'aquestes autoritzacions? O només actua quan no perjudica els interessos ideològics del PP?

Quant als canvis entre el primer i el segon esborrany, des de la FECCOO hem de destacar que han fet cas d’alguna de les nostres al·legacions car ara es limita a l’ús dels símbols permesos i no permesos. Abans, feia referència a l’ús de les instal·lacions i a l’anunci de determinats missatges. A més, davalla substancialment les quanties de multa. Per una infracció greu et podien sancionar amb 12.000 euros i ara amb 10.000. Tot un acte de gratitud després de la supressió de complements, pagues extraordinàries, augment d’hores lectives, augment de ràtios i davallades de sou. Tot i els canvis, no ens agrada. És un esborrany ambigu, innecessari i coercitiu. N’estudiarem noves al·legacions.