Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dimarts, 8 de gener de 2013

Les Federacions de CCOO Ensenyament de Catalunya, Illes Balears i País Valencià es reuneixen a Castelló amb altres organitzacions per coordinar accions en defensa de la llengua

Comunicat de les entitats reunides a Castelló per coordinar accions en defensa de la llengua 


Diverses entitats es reuneixen a Castelló per coordinar accions en la defensa de la llengua


Entitats de Catalunya, Illes Balears i País Valencià s'han reunit a Castelló per coordinar les estratègies en la defensa de la llengua catalana davant les continues agressions que pateix, la més recent és la provocada pel projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) presentada pel geover espanyol. La reunió s'ha fet en el marc dels actes convocats per Castelló per la Llengua que ha reunit a milers de persones en aquesta ciutat.

Totes aquestes entitats socials, culturals i sindicals han coincidit que, davant dels atacs a la llengua i al model d'escola propi, cal donar una resposta comuna de tots els territoris de parla catalana en considerar que la unitat ens farà més forts per defensar la nostra llengua. Per això, han decidit convocar accions el proper dia 19 de desembre en diverses ciutats dels Països Catalans coincidint amb la reunió de la Conferència Sectorial d'Educació.

A més, també s'ha acordat impulsar accions coordinades amb Galiza i Euskal Herria, territoris que també estan patint agressions a la seua llengua i al seu model d'escola, i convocar una nova reunió en les properes setmanes per dissenyar i acordar un full de ruta per fer front a les polítiques que volen que català, gallec i basc siguen unes llengües subordinades al castellà. A més de les accions a tots els territoris, també es proposaran actuacions davant dels organismes internacionals.

Castelló, 16 de desembre de 2012

Acció Cultural del País Valencià, Castelló per la Llengua, CIEMEN, Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià (FE-CCOO PV), Federació d’Educació de CCOO de Catalunya (FE-CCOO Catalunya), Federació d’Ensenyament de CCOO Illes Balears (FE-CCOO IB), Escola Valenciana, Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), Obra Cultural Balear, Plataforma per la Llengua, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), STEPV – Intersindical Valenciana, Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Illes Balears – Intersindical (STEI-I), USTEC-STES (IAC).