Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dimarts, 8 de gener del 2013

País Valencià: Mobilitzacions contra les retallades i la LOMQE i pel valencià

Plataforma E. Públic: Mobilitzacions contra les retallades i la LOMQE i pel valencià 13D 15D
  • La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic convoca mobilitzacions contra la LOMQE, les retallades en educació i pel valencià
Plataforma E Public 13D 15D 1

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, integrada per FE CCOO PV, FAPA-València, STEPV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CGT, CAVE-COVA, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants. Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa ha convocat roda de premsa aquest matí per a presentar la campanya de mobilitzacions convocada aquest mes de desembre contra l'avantprojecte de LOMQE, contra les retallades en ensenyament i pel valencià.

La roda de premsa ha comptat amb el suport dels partits de l'oposició a les Corts Valencianes (PSPV, Compromís i Esquerra Unida) que també hi han assistit.

La Plataforma convoca amb el lema general emprat aquest curs "Posa Fil a l’Agulla" i amb el lema específic "front a les retallades i a la LOMQE ‘Defensem l’Escola Pública i en valencià’" una jornada de lluita als centres educatius (amb reunions de claustres, departaments o consells escolars i concentracions a l’hora del pati), una manifestació a València, el dijous 13 de desembre, a les 18h. a la Plaça S. Agustí i una concentració a les 18.30h. a la Plaça de la Muntanyeta d’Alacant i s’adhereix a la convocatòria realitzada per la plataforma "Castelló per la Llengua" per al dissabte 15 a les 18h. a la Plaça de la Independència de Castelló de la Plana. També convoca dinars reivindicatius el pròxim dia 21 de desembre en rebuig a les retallades de beques de transport i menjadors escolars i de les retribucions del professorat.

A més, també ha anunciat la continuació d'aquestes mobilitzacions en gener amb tancades i assemblees sobre la LOMQE en centres educatius.

Aquestes accions són l’inici de les mobilitzacions que es convoquen des de la mateixa organització contra les retallades i contra la política educativa del ministre Jose Ignacio Wert i de la consellera Mª José Català.

La Plataforma rebutja l'avantprojecte de LOMQE en considerar-la l'agressió més forta a l'escola pública i al valencià des de l'inici de la democràcia i qualifica de mercantilista, reaccionària i segredagora la proposta del ministre Wert.

La Plataforma entén que aquesta llei, si va endavant, perjudicarà les classes socials més desfavorides perquè avança cap al desmantellament de la xarxa pública educativa i impulsa la privatització de l'ensenyament, alhora que es plega als interessos de l'església catòlica en formentar la religió a l'ensenyament, mentre menysprea i margina les llengües pròpies, en el nostre cas el valencià.

La Plataforma també vol denunciar la política de retallades de la Conselleria d'Educació amb l'eliminació de tot tipus d'ajudes a l'alumnat, la retallada de plantilla docent, l'augment de ràtios i d'hores lectives, l'eliminació de programes d'atenció educativa, etc., que afecten la qualitat de l'ensenyament públic i perjudiquen l'atenció individualitzada del nostre alumnat.

Finalment, la Plataforma fa una crida a la comunitat educativa i a la societat valenciana en general a manifestar el seu rebuig a la LOMQE i a les retallades en educació acudint massivament a les mobilitzacions convocades els pròxims dies.

13 Desembre Manifestació a València. Pça Sant Agustí 18h

13 Desembre Concentració a Alacant Pça Muntanyeta 18:30h

15 Desembre Manifestació pels lingüístics i Socials Pça Independència 18h (Castelló)

21 Desembre Dinar Reivindicatiu