Les Federacions d'Educació de Catalunya i País Valencià promouen la #XarxaSolidaritat i suport al professorat en vaga a les Illes Balears i Pitiüses

dimarts, 12 de juliol del 2016

CCOO PV proposa a ACPV un protocol de col•laboració per a avançar en el requisit i la capacitació lingüística

Juan Cruz, secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC CCOO PV), i Bernat Asensi, secretari de Relacions Institucionals, Comunicació i Política Lingüística de CCOO PV, han mantingut una reunió amb Toni Gisbert, gerent d"Acció Cultural del País Valencià (ACPV), en la qual han acordat avançar en l'elaboració d'un protocol de col•laboració entre ambdues organitzacions, obert a noves adhesions. L'objectiu és impulsar l'exigència del requisit del valencià o capacitació lingüística dels empleats i empleades públics de totes les administracions que presten serveis en l'àmbit geogràfic del País Valencià.
ACPV
ACPV
El sindicat li ha traslladat el seu interés en la defensa del requisit o la capacitació lingüística que defensa Acció Cultural del País Valencià i l'exigència de CCOO PV a acordar amb la resta de sindicats la definició del requisit i com garantir els drets lingüístics de tota la societat valenciana. “No pot quedar-se en una qüestió de bones voluntats i declaracions ben intencionades, tampoc considerem que obrir guerres per la llengua, les banderes o els símbols ens ajude a avançar en la normalització lingüística real”, assegura Cruz.
 
Recorda el sindicat que, dins del procediment d'accés a la funció pública valenciana, prevalen uns principis bàsics i generals d'igualtat, de mèrit i de capacitat. Atenent als grups i les seues escales, es modulen els temaris i el contingut de les proves de selecció. La major o menor dificultat de les proves a superar sempre ha d'anar en proporció al lloc que ocuparà en l'Administració i la seua responsabilitat, assegurant sempre i en tot cas que la ciutadania ha de ser atesa en les millors condicions i amb absolut respecte als seus drets lingüístics.
 
Aquests mateixos criteris són els que considera CCOO PV que han d'establir-se per al requisit lingüístic: diferents nivells d'exigència i de dificultat, segons el lloc de treball i les seues funcions. En aqueix sentit, el sindicat sempre ha defensat posicions inequívoques dins dels plantejaments que garantisquen els drets lingüístics i l'ús social de la llengua pròpia del País Valencià.
 
 “Fa falta un compromís ferm per a col·locar el valencià al lloc que li correspon en la societat actual, després d'anys de menyspreu polític, i una voluntat real de les administracions públiques valencianes”, afegeix Juan Cruz. Valora, per tant, la reunió com un avanç en l'objectiu comú de la reparació d'una discriminació històrica.